Avainsanat

Olen nuori nainen jostain päin maailmaa, onnellisesti naimisissa ja haaveissa on oma perhe. Olemme olleet mieheni kanssa yhdessä jo lähes kahdeksan vuotta ja viimeiset kaksi vuotta olemme yrittäneet lasta. Tutkimukset on tehty, eikä lapsettomuudelle löydy mitään syytä. Olemme päättäneet aloittaa adoptioprosessin. Lapsettomuus meille on vain kiertotie, kyllä meistä perhe vielä tulee – pienellä viiveellä vain. Myöhemmissä postauksissa tulen kertomaan tarkemmin näistä kuvioista.

Päätin aloittaa tämän blogin, sillä aihe on herättänyt paljon ajatuksia ja tunteita, joita olisi kiva jakaa muiden samassa tilanteessa olevien kanssa. Omasta lähipiiristäni ei löydy ketään, siellä lapsia tulee kuin sieniä sateella. Niinpä asiasta keskustelu heidän kanssaan täysin avoimesti ja rehellisesti ei ole aina mahdollista. Koen myös, että blogi on hyvä kanava sanoa ääneen sellaisia ajatuksia ja tunteita, joita ei muuten uskalla tunnustaa – aina edes itselleenkään. Yritän kirjoittaa mahdollisimman rehellisesti ja olisi ihanaa saada myös avoimia ja rehellisiä kommentteja teiltä lukijoilta.

Haluan myös murtaa tiettyjä mielikuvia lapsettomuudesta, joihin olen törmännyt matkani aikana –  elämästä voi ja pitää nauttia myös odotusaikana! Lapsettomuudesta saa niin synkän kuvan media ja näiden lapsettomuussivustojen ja foorumeiden kautta ettei mikään ihme, että läheiseni kuvittelevat minun vajonneet johonkin syvään mustaan aukkoon. Saan ihan kyllästymiseen asti vakuutella, että kaikki on ihan hyvin ja silti tuntuu ettei minua uskota! Niinkuin raskaanaoleville naisille, myös lapsettomille satelee mitä mielenkiintoisempia neuvoja, tarinoita ja ”lohdutuksen” sanoja…

Tervetuloa matkaseuraksi, toivottavasti viihdyt seurassa.

Kommentit ja keskustelut aiheista ovat todella tervetulleita!

(kuva lainattu täältä)

Mainokset