Odotus on pitkä. Ja odottavan aika se vasta pitkä onkin. Niinpä olen listannut asioita, joita haluaisin tehdä ja nähdä nyt kun aikaa on käsissä ihan tuhlattavaksi asti. Elämä on liian lyhyt tuhlattavaksi pelkkään kärsimättömään sormien pyöritykseen, sillä välin kun yksi unelma antaa odotuttaa, voi montaa muuta jo toteuttaa.

1. New York, Lontoo, Pariisi, aurinkorannat…budjetin rajoissa haluan ehtiä matkustella. Adoptioprosessi tosin tiukentaa budjettia entisestään, rahaa pitäisi alkaa tippumaan myös kiihtyvää tahtia säästötilille tulevia menoja varten, mutta eiköhän näistä muutama ehdi toteutuakin. Kesälle suunnitteilla onkin jo yksi kaupunki- ja yksi rantakohde. En malta odottaa!

2. Pesänrakennusta. Olemme asuneet nykyisessä asunnosamme jo yli kaksi vuotta ja remontoineet sitä pikkuhiljaa. Muutama juttu on vielä kesken ja pari kalustehankintaa tekemättä. Sisustuksen suhteen ikinä ei voi olla valmista, sillä kun yksi asia on tehty, tekee jotain muuta mieli muuttaa, mutta isommat kohteet kuten keittiön ja kylppärin remontti on parempi saada valmiiksi ennen uusia perheenjäseniä.

3. Spontaaneja illallisia ja romanttisia treffejä. Usein perjantaisin työviikon jälkeen toteamme olevamme liian väsyneitä ruuanlaittoon ja suuntamme johonkin lempiravintoloistamme (tai enemminkin gastropubeista) syömään. Toisinaan suuntaamme vielä leffaan ruuan jälkeen. Rentoa ja mukavaa yhdessä oloa. Joskus taas etenkin merkkipäivien lähestyessä, suunnittelemme treffit etukäteen, pynttäydymme kotona hienoksi ja menemme johonkin vähän fiinimpään ravintolaan.

4. Arkisia asioita. Olemme remontoineet asuntoa pienellä budjetilla silmällä pitäen myös sitä hetkeä, kun se myydään. Asuntoomme mahtuu meidän lisäksemme yksi vauva, mutta vauvan kasvaessa tulemme pian tarvitsemaan isomman asunnon. Suunnitelma on ollut lyhentää lainaa ja maksimoida voittoa. Olen kuullut tapauksista, joissa lapset on saatu nuorena ja ensiasunnosta on jouduttu muuttamaan vuokralle perheen kasvaessa nopeasti ja rahan ollessa tiukilla. Meillä lapsia ei tule kuin sieniä sateella, joten emme ole vaarassa joutua tähän tilanteeseen, mutta toivon että seuraavaksi olisi varaa ostaa reilusti isompi asunto, ehkä jopa pienellä pihalla.

5. Työ. Olen tällä hetkellä tyytyväinen työpaikkaani ja viihdyn siellä erinomaisesti. Tiedän kuitenkin kokemuksesta, että haasteita tehtävässä ei riitä loputtomiin ja alan vaihtokin on jossain kohti luultavasti edessä. Minulla on yliopistotason tutkinto toiselta alalta ja tämän hetkiseen työhöni olen lähinnä ajautunut sattumien kautta. Työn ja uran suhteen minulla on unelmia, mutta selkeä päämäärä ei ole tiedossa. Nyt on hyvä luoda edes jonkinlaista mielikuvaa siitä mitä minusta tulee isona, minkälaisesta työpaikasta haaveilen ja kuinka sen toteutan. Nuorempana kuvittelin, että minusta tulisi kovempikin uraohjus, mutta arvot ovat pehmentyneet huomattavasti iän myötä ja nyt pohdin jotain mielekästä tekemistä, joka sopisi mahdollisimman hyvin yhteen perhe-elämän kanssa. Työ ja uran luominen ei ole ykkösprioriteettejäni, mutta uskon vakaasti siihen, että koska työpaikalla viettää niin ison osan päivästä, on sen oltava mielekästä. Kokemus on opettanut, että vääränlainen työpaikka verottaa koko ihmisen hyvinvointia.

Odottaminen ärsyttää ja siksi laadin välillä tällaisia listoja päässäni. Aiheet saattavat vaihdella, mitä nyt milloinkin pilkahtaa mieleen. Teen näitä vain muistuttaakseni itselleni, että elämä on tässä ja nyt. Ei huomenna tai ylihuomenna tai ensi vuonna. Jos jokin asia tökkii tai mietityttää niin asioille on aina tehtävissä jotain. Muutos on yleensä lähes aina omissa käsissä. Tarvitsee vain uskaltaa.

Asiaa jotenkin sivuten, kannattaa käydä lukemassa Pupulandian Jennin ajatuksia unelmista, rohkeudesta ja heittäytymisestä (Rohkeutta ystävät, Oma elämä hallussa ja Vielä lisää mietteitä elämästä) . Ei sinäänsä liity mitenkään lapsettomuuteen, adoptioon tai odottamiseen, mutta siellä oli mielestäni todella hyviä ja ajatuksia herättäviä mietteitä elämästä yleensä. Suosittelen! 🙂

Mukavaa viikonloppua!

(kuvat lainattu)

Mainokset