Avainsanat

,

Vihdoinkin adoptioneuvonta on alkanut. Mutkien ja sivuraiteiden kautta olemme viimeinkin täällä, uusi odotus voi alkaa. Ensin odotimme tätä hetkeä, nyt odotamme että saamme adoptioneuvonnan päätökseen ja sitten taas odotamme. Jotain kuitenkin tapahtuu, hitaasti, mutta tapahtuu.

Ensimmäisellä tapaamisella kävimme perhelomakkeen läpi ja teimme suunnitelmaa neuvonnan kulusta. Arviolta vuosi tähän menee. Olisin valmis etenemään paljon rivakammin, mutta sosiaalityöntekijämme mielestä on hyvä jättää tapaamisten väliin aikaa, että ehtii prosessoida. Tuntuu vain, että kyllä tässä on jo prosessoitu, mietitty ja harkittu niin pitkällä kaavalla ja hartaasti, että en tiedä kuinka paljon enemmän sitä voi vielä tehdä?! Tällä tahdilla olen ehtinyt valmistautua lapsen tuloon 10 vuotta siihen mennessä kun hän lopulta meille tulee, siinä on reilusti enemmän aikaa kuin ”perusperheen” 9kk.

Minkälaisia neuvonta-aikoja teillä muilla on ollut?

Ensi kerralla tehdään sukupuu ja saimme liudan kysymyksiä kotitehtäväksi. En ole vielä niihin sen kummemmin perehtynyt, kohta on kyllä aloitettava ettei jää viime tippaan palautus. Sosiaalityöntekijä oli kyllä todella mukava ja meillä synkkasi hyvin. Itseäni vain jostain syystä ärsyttää vähän selittää joitain asioita tai perustella omia valintoja vieraalle ihmiselle, mutta kaipa tämä tästä.

Onko siellä muita adoptioneuvonnassa olevia? Millä fiiliksillä olette prosessissa?

Mainokset