Avainsanat

, , , , ,

Johan on ollut hektinen kevät! Jos joskus valittelin, että mitään ei ikinä tapahdu ja aina kaikkea saa odottaa niin nyt alkaa jo jännittämään tapahtuuko kaikkia sittenkin liian nopeasti.

Täällä pakkaillaan jo muuttolaatikoita ja odotetaan innolla uuteen kotiin pääsyä. Kahden viikon päästä aamukahvit pääsee jo juomaan uuden kodin kattoterassille (mikäli ei sada kaatamalla vettä!). Samalla täällä on tehty nopea takinkääntö ja päädytty viime hetkellä sittenkin rekisteröitymään Interpedian asiakkaiksi, vaikka alunperin olimme jo valinneet Helsingin kaupungin. Luotan elämän suurissa päätöksissä paljon intuitiooni ja viimeisimmän infon ja mutu-tuntuman perusteella tehtiin vielä pikainen siirtymä. Ottaen huomioon molempien kontaktien tämän hetkisen tilanteen, tuntuu että teimme oikean ratkaisun, vaikka tilanteethan tällä saralla muuttuu yhtä vikkelästi kuin Suomen kesän sääennuste.

Haemme nyt sisaruslupaa ja jännitämme kokoontuuko lautakunta vielä kesäkuussa ja meneekö käsittely elokuun puolelle. Interpedialla kehuttiin sosiaalityöntekijämme kattavaa selvitystä juuri sisaruslupaa ajatellen, jännitämme eniten mitä lautakunta päättää asuntomme koosta (kaksio) sisarusadoptiota ajatellen. Olemme siis ostaneet uuden asuntomme sijoitusmielessä ja suunnitelma on 2 vuoden päästä myydä ja ostaa isompi perheelle sopiva asunto. Lisäselvityspyyntö tulee varmasti vielä jostain asiasta, ainakin toivomme ettei hakemusta ihan suoriltaan tyrmätä.

Mikäli sisaruslupa heltiäisi, olisimme siinä mielessä ”onnekkaassa” asemassa ettei sisarushakijoita juurikaan ole. Näin ollen iältään ja terveydentilaltaan sopivien sisaruksien löydyttyä tilanne voisi edetä hyvinkin nopeasti. Olemme varautuneet jopa normaalia pidempään odotukseen, sillä sisaruksia harvemmin vapautuu adoptioon ja on myös mahdollista, että vaikka saamme sisarusluvan niin sopivia sisaruksia ei löydy ja päädymme adoptoimaan yhden lapsen. Ensimmäistä kertaa joku kuitenkin väläytti myös sitä vaihtoehtoa, että kaikki voi mennä yllättävän nopeastikin. On mahdollista, että sisarukset löytyvät jo ennen kuin hakijat ovat ehtineet lähettää papereitaan kohdemaahan. Ihan niin nopeaa syöksysynnytystä en kyllä toivo, mutta tottakai kuullosti lupaavalta että on myös mahdollista ettei odotus välttämättä venyisikään mahdottoman pitkäksi.

Jotenkin tässä on pitkin matkaa koko ajan varautunut megalomaanisen pitkään odotukseen ja ensimmäistä kertaa iski pieni paniikki siitä ettei ole ollenkaan varautunut siihen jos kaikki menisikin odotettua nopeammin. Tuttavapariskunnalla tuli juurikin nyt tällainen superpikatapaus ja he pakkailevat parhaillaan matkalaukkujaan hakumatkalle. Olemme valmistautuneet melkein kaikkeen muuhun paitsi tällaiseen ja se pisti miettimään, että ehkä olisi hyvä olla olemassa myös joku plan Ö jos vastaavaa sattuisi omalle kohdalle. Jo pelkästään sitä varten, että tällaiset pikaprojektit tarkoittavat myös pikalaskutusta. Maksut, joita olit kuvitellut maksavasi muutamassa erässä, paukahtaa yhtä kertarysäyksellä kuin muukin tapahtumasarja. Jos ei ole kuvitellutkaan, että asiat voivat edetä näinkin nopeasti niin ei välttämättä ole varautunut myöskään näin nopeaan laskutusrysään. Ellei tietysti kuulu siihen järjestellämälliseen ihmisryhmään, joilta löytyy summa säästötililtä jo ennen neuvonnan alkua.

Nopeaa tai hidasta, ei sitä varmasti tarpeeksi valmistautunut ole koskaan. Nyt jännitetään miten käy sisarusluvan ja lähdetään sitten katsomaan mitä plänejä aasta ööhön tarvitsee edes miettiä. Mitään superpikaprosessia en toivo, mutta oishan se ihanaa jos aika kuluisikin himpun verran nopeammin kuin mihin oli varautunut.

Mainokset